بیرون زدگی دیسک گردن می تواند با علائمی همچون احساس درد در گردن ، خشکی گردن و محدود شدن دامنه حرکات گردن مشخص شود.

گاهی ممکن است بی حسی یا ضعف بازو یا دست نیز وجود داشته باشد.

در حالی که فتق دیسک گردن ممکن است از نوعی ضربه یا آسیب گردن ناشی شود ، اما علائم معمولاً بطور تدریجی و در طی افزایش سن رخ می دهد.

دیسک ها در بین مهره ها در ستون فقرات قرار دارند و نقش مهمی در جذب فشار ها و شوک هایی که به ستون مهره ها در طی فعالیت های روزمره وارد می شوند دارند ، وجود دیسک ها همچنین برای انعطاف پذیری ستون مهره ها نیز از اهمیت زیادی برخوردار است.

علائم بیرون زدگی دیسک گردن بسته به محل دیسک بیرون زده و شدت بیرون زدگی دیسک متغیر است ، در برخی افراد علائم بحدی خفیف است که فرد حتی متوجه آن نمی شود و در برخی دیگر بحدی شدید است که با درد مزمن و ناتوان کننده و محدودیت حرکتی شدید گردن مشحص می شود.

در صورت درگیری ریشه های عصبی نخاعی ، درد ، سوزن سوزن شدن ، بی حسی و یا ضعف می تواند به هر دو بازو یا پایین بدن برسد. از دست دادن کنترل ادرار و مدفوع نیز ممکن است در موارد شدید دیده شود.

خطر ابتلا به فتق دیسک با افزایش سن بالاتر می رود ، برخی تخمین ها حاکی از آن است که شیوع بیرون زدگی دیسک در افراد ۳۵ تا ۵۵ سال بیش از سایر سنین است و مردان بیش از زنان دچار آن می شوند.

رایج ترین علائم دیسک گردن

  • گردن درد که معمولا در سمت پشت یا کنار گردن احساس می شود.
  • حساسیت گردن به لمس و فشار
  • انتشار درد به بازوها و دست ها
  • گزگز کردن دست ها
  • کاهش قدرت دست ها
  • بی حسی و یا ضعف در شانه ، بازو ، دست و یا انگشتان
  • خشکی و کاهش دامنه حرکتی گردن
  • تشدید درد با قرار گیری گدن در یک موقعیت خاص

درمان بیرون زدگی دیسک گردن

همانطور که گفته شد علائم بیرون زدگی دیسک در افراد مختلف متفاوت است در بسیاری از افراد درد خفیف بوده و پس از چند روز فروکش می کند و در برخی دیگر ممکن است بصورت مزمن درآمده و ماه ها طول بکشد.

خوشبختانه در بسیاری از مبتلایان به فتق دیسک گردن درمان های غیرجراحی همچون استراحت ، گرما و سرما درمانی و فیزیوتراپی موثر بوده و نیازی به انجام جراحی نیست.

فیزیوتراپی برای تقویت و کشش گردن بسیار موثر بوده و علاوه بر کمک به مدیریت علائم بیرون زدگی دیسک دامنه حرکتی گردن را نیز افزایش می دهد.

فیزیوتراپیست برای کمک به بیمار مبتلا به فتق دیسک گردن علاوه بر تمرینات ورزشی ، از تکنیک های درمان دستی و ماساژ ، لیزر درمانی و گرما و سرما درمانی بهره می برد.

تمرینات فیزیوتراپی بصورت فیزیوتراپی در منزل نیز قابل انجام است و بیمار می تواند تمرینات و حرکات اصلاحی مناسب شرایط خود را از فیزیوتراپیست خود دریافت کند.

در صورتی که روش های غیرجراحی نتوانند کمکی به بهبود شرایط فرد بکنند جراحی به عنوان آخرین گزینه درمانی انجام می گیرد.

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی دیسک گردن – درمان دیسک گردن با فیزیوتراپی – ورزش های دیسک گردن – فیزیوتراپی در منزل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست